sobota 13. září 2014

On My Wishlist - 41. aneb nechutně dlouhé vydání

   Meme z dílny Book Chick City. Jeho cílem je každou sobotu zveřejnit knihu nebo knihy, které bychom si chtěli koupit. Mohou to být knihy starší i novější nebo knihy, které teprve vyjdou. 
   Tuto sobotu to bude nekonečně dlouhý seznam nových a mnou zoufale chtěných knih, takže se nejdřív duševně ujistěte, že to opravdu chcete. :D

YA, NA 

Podivuhodné a krásné soužení Avy Lavender od Leslye Waltonové
Podivuhodné a krásné soužení Avy Lavender

Rodina Rouxova má pošetilou lásku ve vínku, což nevěští nic dobrého pro její nejmladší členku, Avu Lavender. Ava – skoro ve všech ohledech normální dívka – se narodila s křídly.
Ve snaze pochopit tuto svou zvláštnost a s rostoucí touhou zapadnout mezi své vrstevníky se šestnáctiletá Ava odváží do světa, naprosto nepřipravená na to, co ji může čekat, a naivní vůči zvráceným pohnutkám ostatních lidí. Lidí, jako je třeba zbožný Nathaniel Sorrows, který si Avu splete s andělem a jehož posedlost dívkou s křídly vygraduje v noci oslav letního slunovratu.
Tu noc se nebe roztrhne, vzduchem se mezi poletujícím peřím řinou provazce vod a osud Avy i její rodiny nabírá na ničivé kadenci.

Magický realismus, lyrická próza, bolest i vášeň a soužení – To všechno v jedné knize!


K mému neštěstí jsem se v posledních dnech babrala s čtenářským deníkem (a ani v nejmenším nekončím) a k mému štěstí jsem při téhle činnosti narazila na pojem magický realismus. No a teď vidím, že CooBoo vydává knížku v tomhle žánru. No ne, tu musím mít!


Úklony & Úklady od Gail Carriegerové
Sofronie nastupuje do druhého ročníku Penzionátu mademoiselle 
Geraldiny a hned musí pomoct své kamarádce Dimity zbavit se únosců a Vieve dostat se do Bunsonovy chlapecké školy. A záhada s prototypem pokračuje – tentokrát by někdo zabíjel za jeden droboučký ventil z divnostroje. Má totiž kontrolovat étherické proudy tak, jak se ještě zatím nikomu nepovedlo! A to by znamenalo převrat v dopravě! Vedle všech těchhle potíží Sofronie zvládne ještě flirtovat s kotelníkem Mydlounem a vykašlat se na Felixe, syna vévody z Golborne. Divnostroje a mechanická zvířátka. Piklouni a nebezpečné pudinky. Vězte, že i druhý díl Etikety & špionáže bude stát za to!







Už jste četli tu moji nadšenou recenzi na první díl? Ne? Tak tady máte odkaz a také můj důvod, proč si tuhle knížku určitě pořídím.


Volání sirény od Michaely Burdové
Volání sirény: Prokletí

PŘEKONÁ PRAVÁ LÁSKA STALETÍ, SMRTÍCÍ NENÁVIST A DÁVNÉ PROKLETÍ?
Larissa je siréna. Už stovky let jí moře přikazuje zabíjet muže. A ona tak činí. Touží však z tohoto bludného kruhu uniknout. Je rozhodnuta udělat pro to cokoliv. Svojí krásou ovládne černomága Liama, a ten se do ní bezhlavě zamiluje. Nabídne jí dohodu: pokud se stane jeho ženou, pomůže jí zpřetrhat pouta, která ji spojují s nemilosrdným mořem. Larissa souhlasí.
Cestu jí však zkříží Derren. Je to první muž, který jí neleží u nohou a odolává jejímu uhrančivému půvabu. Jeho odtažitost začne Larissu přitahovat a ona není schopná se svým citům bránit. Dokáže si vybrat toho pravého? Bude ochotná obětovat lásce třeba i svoji nesmrtelnost?




Křišťály moci jsem ve svých 14 doslova žrala, ale série Syn pekel mě naopak úplně minula. Teď přišlo Volání sirény a pro mě osobně je to taková poslední šance, že mě knížky Míši Burdové ještě někdy chytí, takže... zbytek v recenzi. 

Násobky sedmi od Holly Goldbergové Sloaneové
Násobky sedmi 
Dvanáctiletá Willow je skutečně neobyčejná dívka. Je geniální, uchvacuje ji příroda a dokáže stanovovat téměř lékařské diagnózy. Když se potřebuje uklidnit, pomáhá jí násobilka sedmi. Do jejího života náhle zasáhne tragédie, kterou mladá dívka dokáže překonat za pomoci osamělého a nešikovného školního psychologa, osobitého mexického taxikáře a citlivé vietnamské kamarádky a její rodiny.
Dojemný a vtipný multikulturní příběh pro čtenáře napříč generacemi, který zaručeně změní váš pohled na svět.








 Krásná obálka, anotace, která mě přinutí se o knížku hned zajímat a mé oblíbené číslo = Násobky sedmi. To mě chtějí všechna nakladatelství mermomocí zruinovat?! :D

Dárce od Loise Lowryové
 Dvanáctiletý Jonas žije ve světě, v němž neexistují války, zločiny, strach ani bolest. Všechno je dokonale organizované, nikdo si kvůli ničemu nemusí dělat starosti, dokonce i povolání dostane každý přiděleno. Jonas se má stát „příjemcem paměti“, uctívaným strážcem vzpomínek. Podrobuje se výcviku, při němž mu dosavadní příjemce paměti předává to, co nikdo jiný nesmí vědět ani cítit – vzpomínky a zkušenosti předchozích generací, dozvídá se o bolesti a utrpení, ale i o kráse, lásce a přátelství a začíná chápat, že jeho společenství žije v dostatku a bezpečí za cenu totální absence citů a možnosti volby. A s tímhle vědomím, s poznáním těchto hodnot už nedokáže žít jako dřív... 





Na Dárce jsem poprvé narazila v Pevnosti a bývala bych na něj zapomněla, kdyby mi včera kamarádka neříkala o filmu Dárce (kterých bych normálně přešla s tím, že tam hraje Taylor Swift) a nenavnadila mě jak na film, tak na knížku.

Eleanor & Park od Rainbow Rowellové
Romance ze školního prostředí, neobvyklá je v tom, že hlavní hrdinka není nejkrásnější holka na škole a její milý není nejúžasnější borec; ona je obyčejná, trochu při těle, on nenápadný kluk s částečně asijskými předky. Jejich zvolna se vyvíjející vztah překvapí je samotné a je líčený tak, že když se poprvé vezmou za ruku, připraví to o dech je i čtenáře. Celosvětový fenomén ve stylu Hvězdy nám nepřály.









 O Rainbow Rowell jsem toho tolik slyšela, a to přitom ještě ani jedna její kniha nebyla přeložená do češtiny - až doteď. Původně jsem si ji sice chtěla přečíst v originále, ale když už mi ji přeložili, tak je to alespoň jasný vánoční dárek. 

Řekni vlkům, že jsem doma od Carol Rifky Bruntové
Řekni vlkům, že jsem doma

Píše se rok 1987 a June Elbusová má čtrnáct let. Je uzavřená a nedůvěřivá, těžko se jen tak s někým spřátelí, nedokáže vyjít ani se svou starší sestrou. Na celém světě existuje pouze jediný člověk, který jí opravdu rozumí – strýc Finn, uznávaný malíř, její důvěrník a nejlepší kamarád. Jenomže Finn zemře na záhadnou nemoc, jejíž jméno Juneina matka dokáže vyslovit jen šeptem, a dívčin svět se převrátí vzhůru nohama.

Román je především příběhem o tom, jak dospět, najít vlastní identitu a vyrovnat se nejen s nejrůznějšími nečekanými situacemi, ale i bolestí a ztrátami, které přináší život. Přečtěte si, co se stane, když se zamilujete do někoho, do koho byste se zamilovat neměli. Pochopíte, že žárlivost a pocity viny dokáží zničit i to nejpevnější přátelství a někdy mají ty nejtragičtější následky.


Myslím, že s dospíváním se ještě pere většina z nás. Já osobně pořád tak nějak hledám tu „správnou“ cestu a tahle knížka by mohla být pěkná inspirace, ne? Navíc má na Goodreads pěkné hodnocení -> co chtít víc.

 Kostičas od Samathy Shannonové
Kostičas (Kostičas, #1)

Kniha začíná v roce 2059. Devatenáctiletá Paige Mahoneyová pracuje v londýnském kriminálním podsvětí.

Paige působí jako jakási „spojka“ či „posel“: díky svým jasnovidným schopnostem se dokáže vnořit do mysli jiného člověka. Žije v represivním režimu Scion, kde páchá velezradu už jen tím, že dýchá. Jednoho dne se její život navždy změní. Je přepadena, unesena a převezena do někdejšího Oxfordu, města, které už před dvěma sty lety zmizelo z map. Tam je Paige vydána na milost a nemilost Strážci, nejkrásnější, ale zároveň nejděsivější bytosti, jakou kdy potkala…






Mám takový problém s moc oblíbenými věcmi, toiž jakmile něco začne být až moc oblíbené, tak o to ztratím zájem a vrátím se k tomu, až celé to davové šílenství vyprchá. Takže teď, když už se moje zeď na Bloggeru nehemží recenzemi na Kostičas, jsem konečně zatoužila si ho přečíst. Pozdě, ale přece.

Vesmír versus Alex Woods od Gavina Extenceho
Vesmír versus Alex Woods

Alex Woods si uvědomuje, že jeho život nezačal zrovna konvenčním způsobem. Vyrůstá jen s matkou, která je navíc jasnovidka, a je mu naprosto jasné, že za to tu a tam schytá od kluků nakládačku. A ví taky, že se někdy můžou přihodit i ty nejnepravděpodobnější věci – má jizvu jako důkaz. Zatím ale ještě netuší, že ze setkání s mrzoutským samotářem, vdovcem panem Petersonem, vznikne nečekaně přátelství, v němž se naučí, že člověk v životě dostane jen jednu šanci. A že se musí rozhodnout co možná nejlíp.







Ohana. Za další položku na mém seznamu je zodpovědná jen a jen Ohana, a její recenze. 

Tím všechno začíná od Robyn Schneiderové
Tím všechno začíná

Ezra Faulkner, tenisová hvězda a všeobecný školní mazánek, je přesvědčený, že na každého v životě čeká nějaký průšvih. Je jedno, jak obyčejně člověk žije, někde za rohem na něj číhá menší nebo větší tragédie, která mu obrátí svět naruby a kterou teprve všechno začíná. V Ezrově případě je tou tragédií bouračka, která mu sice vzala veškeré vyhlídky na kariéru v tenise, ale zato mu otevřela úplně nové dveře a Ezra se nestačí divit, co všechno ho může potkat na debatních turnajích nebo jak je svět malý a jak krutě někdy osud zaplétá lidské příběhy.

Palčivě vtipná kniha o tom, že ze samého středu na úplný kraj je to někdy jen krůček, a naopak. A přesto se zpátky nechce…

 
 


Krásná obálka a hoodně zajímavá anotace. I když trochu mě teď odrazuje hodnocení na Goodreads, protože zatím jsem do tohohle wishlistu dávala knížky, které nešly pod 4 hvězdičky. Takže se do ní asi nepohrnu a počkám si na nějaké blogerské recenze.


Kde hvězdy stále září od Trish Dollerové
Kde hvězdy stále září

Co si Callie pamatuje, je na útěku se svou matkou, která ji jako dítě unesla od otce. Callie nikdy nežila normální život – nikdy neměla opravdový domov, nikdy nepoznala svou rodinu, nechodí do školy a nejčastěji se živí jídlem z automatů. A když její matku zatkli a Callie se vrací ke svému otci, musí najít způsob, jak nechat minulost za sebou a jak se stát součástí velké rodiny. A hlavně musí uvěřit, že láska opravdu existuje a ona může být milována, nejen využívána. A jaké místo se k tomu hodí víc než malé městečko na Floridě s velkou řeckou komunitou, kde je celý rok krásné počasí, oceán je za rohem a rybářské lodi každé ráno vyrážejí na lov?

Trish Dollerová napsala neuvěřitelně poutavý a drsný příběh o tom, jak se vyrovnat se ztrátou, zradou i láskou – a hlavně příběh o tom, jak neztratit sám sebe.


U téhle knížky si vůbec nejsem jistá. Tzn. -||- jako v minulé recenzi.

PRO DĚTI
Pátračka Gilda a Posvátné kosti od Jennifer Allisonové
 
Když jsem se tak koukala na mámin otevřený kufr a sledovala, jak nervózně skládá a přeskládává oblečení čerstvě upravenýma rukama, cítila jsem jasný signál – to šimrání v levém uchu, které občas mívám, když se má stát něco neobvyklého. Někdy to znamená duchovní aktivitu v blízkém okolí. Někdy je to předtucha nebezpečí. Nemám důkaz, ale jsem si skoro jistá, že máma přede mnou něco tají. Musím zjistit co a proč…









Co říct, abyste si o mě nemysleli, že čtu knížky pro děti? Nic, protože je prostě občas čtu. :) A tahle série je moje vážně oblíbená, takže si nový díl vypůjčím z knihovny a zavřu se sním v pokoji na jedno dopoledne. :D

HUMOR

Muž jménem Ove od Fredrika Backmana
Muž jménem Ove
Román o lásce, pořádném nářadí a o tom, proč je důležité jezdit saabem. Ovemu je 59 let. Řídí saaba. To, že byl na pozici předsedy družstva vystřídán už před pár lety (což on sám považuje za převrat), mu rozhodně nebrání ve vykonávání funkce strážce pořádku. Samozvaného strážce pořádku.
Když se do protějšího domku přistěhují noví sousedé a místo pozdravu se jim jen tak mimochodem podaří nacouvat do Oveho poštovní schránky, spustí se kolotoč nečekaných událostí — začíná příběh o překvapivém přátelství, toulavé kočce a prastarém umění řídit. Příběh, který od začátku promění všechny, kdo se s Ovem dostanou do styku.

Román Fredrika Backmana o starém vzteklounovi odvedle komicky ztvárňuje řadu situací, které nám jsou důvěrně známé. Je to kniha, jež dokáže stvořit svůj vlastní svět, ale zároveň nám říká něco důležitého o nás i naší době. Příběh se nese ve stejném duchu jako film Lepší už to nebude s Jackem Nicholsonem.


Za to, že si tuhle knížku chci přečíst může Bastera, protože na ní napsala suprovou recenzi. A jak to tak vypadá, tak buď vyloupím banku nebo se budu muset stát zlatokopkou, abych si mohla dovolit všechny tyhle knihy. ^-^ 

Zdroj: goodreads.com  
           bux.cz                                                                                            

3 komentáře:

  1. Všechny knihy vypadají krásně. :) A chtěla bych si je také přečíst. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Skvelé kúsky tu máš :) Ja sa veľmi teším na druhú Etiketu a špionáž a tiež by som si moc chcela prečítať Darcu a Oveho. A Eleanor a Park.
    Násobky sedmi som už čítala, rozhodne odporúčam, tá kniha je fantastická! :3

    OdpovědětVymazat
  3. Samé krásné kousky, které bych si taky chtěla přečíst :) Koukám, že máš taky hodně dlouhý wishlist, jako já :) Ten můj neustále narůstá..:D

    OdpovědětVymazat

Děkuju za projevenou podporu nebo kritiku, obou si vážím.