neděle 15. června 2014

Blogger TAG

  Zdravím všechny, kteří si to tady ještě pamatují!

accurate | via TumblrPoslední týden dal jistě zabrat nám všem školou povinným, protože nastalo Temné období jinak známé jako „uzavírání známek“. A co to znamená pro nás blogery? Sophiinu volbu - škola nebo blog? Pokud jste tu se mnou už nějakou tu chvilku, tak víte, že u mě má škola vždycky přednost (jsem to ale šprt co? :D). Pro blog to znamenalo 11 dní nečinnosti, ale pro mě to bylo 11 dní bez Bloggeru (protože se jednoduše nemůžu pročítat ostatními blogy, když já nic nedělám, je mi to pak strašně líto), 11 dní bez psaní a 11 dní bez Vás, mých čtenářů. Vy si možná říkáte: „11 dní? Pff, co to je?!“. Je to hodně, vážně, zvlášť když každou volnou chvilku musíte strávit učením. Zítra mě čeká poslední test a potom...... už bude spousta času = všechny články, které jsem vymyslela při nudných hodinách v lavici!
                                                                                    xoxo  Lenka  Ještě nekončíme!



V úterý, na hodině programování, mi Snow Fairy zpříjemnila den. Nominovala mě totiž do Blogger tagu, jak už plyne z názvu dnešního příspěvku. Já sama o sobě tagy zrovna moc nevyhledávám, ale když mě už někdo tagne, tak ho sepíšu - jako dnes. Takže tady jsou pravidla:

Pravidla
• Pověz o sobě 10 věcí.
•Odpověz na 10 otázek bloggerky, která tě nominovala
•Nominuj 5 bloggerů, kteří mají méně než 200 followers

- 10 (dokonce 20) věcí o sobě už jsem psala v minulém tagu a navíc chystám článek obecně o mně, takže bych sem už vážně neměla co napsat
- já osobně nikoho tagovat nebudu, protože teď nemám vůbec přehled o tom, kdo nominován byl, a kdo ne. Až se ale trochu zorientuju, tak případně někoho přidám.

Otázky od Snow Fairy

Day Dreaming 1. Máš nějakou oblíbenou knihu nebo sérii, která se ti tak moc líbila, že bys ji nevyměnila za nic na světě?

Jenom jednu? Takovéhle otázky mě vždycky zabíjí. Miluju spisovatelku J.K. Rowlingovou a stejně tak i spisovatele Lemonyho Snicketa. Miluju všechny jimi vydané knížky a jak řekla Hazel ve Hvězdách nám nepřály : „Přečetla bych si klidně i jejich nákupní seznam“.

2. Kdybys naopak měla jmenovat knihu nebo knižní sérii, která se ti opravdu nelíbila a klidně bys ji nechala někde ležet, abys ji už nemusela nikdy vidět, která by to bylo? (s tím odložením samozřejmě to neber doslova, jenom si to představ.)

Nechci se opakovat, takže tentokrát vyberu jenom jednu. Tou knihou bude Ptačí zpěv od Meagan Spooner. Tuhle knihu už jsem cpala do několika kategorií v čele s "Nejhorší knihou roku" a "Nejhorší hrdinkou roku". Tuhle knihu totiž upřímně a z duše nesnáším, i když vím, kolik lidí ji miluje. Promiň Snow Fairy a všichni knihomolové, ale Ptačí zpěv jsem chtěla v jednu chvíli prohodit oknem. Ne, neudělala jsem to (samozřejmě) a ani bych ji neprodala. Moje jediná pomsta je, že je v mé knihovně  zastrčená v jednom tmavém rohu.

3. Jsi schopná číst si i ve škole pod lavicí při hodině?

Pod lavicí? Pff, na lavici! :D Ale to záleží čistě na předmětu a hlavně na tom, jestli se s tou danou knížkou vůbec tahám do školy, když vím, že tam stejně skoro nic nepřečtu. Když už si čtu, tak si čtu při zkoušení nebo při informatice, kdy si náš učitel něco brumlá sám pro sebe před katedrou.

In a world of books... 4. Kterého svého oblíbeného knižních hrdinů - nebo jich může být i více - by sis klidně vzala za manžela?

No, obecně dávám přednost reálným klukům než těm v papírovém vydání, ale je pravda, že někdy je mi vážně líto, že zrovna ON neexistuje. Na druhou stranu teď mám problém nějaké vyjmenovat, protože mám často salbost pro ty "zlé", které se mi líbí v knize, ale ve skutečnosti bych je nakopala. :D (viz Joffrey z Hry o trůny nebo Draco z Harryho Pottera.) 


Ale ne, tady je seznam mých "manželů": Augustus Waters (Hvězdy nám nepřály)
                                                                  Fred Weasley (Harry Potter)
                                                                  John Snow (Hra o trůny)
                                                                  Adrian Ivaškov (Vampýrská akademie)
                                                                  Peeta Mellark (Hunger games)
                                                                  Alexandr Bělov (Měděný jezdec)

5. Je nějaká knižní postava, která ti opravdu lezla na nervy?

Už jsem tu zmiňovala Ptačí zpěv a jeho otravnou hrdinku, tak teď vyberu mého druhého horkého kandidáta. Otázku číslo 5 vyhrává Juliette z Jsem zlomená. Bože můj, tady mi na ní nestačí záporná adjektiva. Tak krátce, Juliette je podle mě otravná, dětinská, naivní, ufňukaná, sobecká a slabá. Nic víc tu už radši psát nebudu, jinak by to tu přestalo být přístupné. :D

6. Kdyby ses plavila na dlouhé cestě lodí a přes palubu by do rozbouřeného moře spadl Percy Jackson a Čtyřka (Divergence) a ty bys měla možnost zachránit jenom jednoho, pro kterého by ses rozhodla?

Tak vzhledem k tomu, že jsem Percyho Jacksona nečetla (neukamenujte mě, prosím), tak to bude Čtyřka. Chudák Percy, promiň!

7. Připomněla ti někdy nějaká postava z jakékoli knihy někoho velmi známého, koho zná většina lidí na světě? (Např. nějakou herečku/herce, zpěváka/zpěvačku nebo tak.)

TrueUhmmmm....... ne? Většinou mi připomněly jen své filmové zpracování (pokud ho měly) a pokud ne, tak to byly prostě jenom mé podvědomé obrazy lidí, ale asi ne žádné celebrity. Případně mi připomněly nějaké jiné knižní postavy, takže toliko k celebritám. :D

8. Kdyby ses mohla setkat s jedním svým oblíbených spisovatelem/spisovatelkou, se kterou/kterým by ses nejraději potkala?

Viz otázka číslo 1 a viz mé „Než zemřu, chtěla bych...“.

9.  Kdyby ses měla rozhodnout jako Tris v Divergenci, do jaké frakce půjdeš, kterou by sis vybrala?

Jelikož jsem o tom přemýšlela už při čtení téhle knihy, tak Neohroženost, volím si tebe!

10. Máš raději knihy v elektronické podobě nebo klasické pevné knihy, které můžeš vzít do rukou?

Tak tady mám úplně jasno! Miluju knihy v tištené podobě, miluju:  zvuk otáčejících se stránek, vůni nových i starých knih, zapraskání vazby, když knížku otevřu a miluju i ten zvuk definitivního zaklapnutí knihy. Mými favority budou vždycky ty tištěné knihy. Samozřejmě jsem si vědoma toho, že e-booky jsou praktičtější, do čtečky se mi vejde tisíce knih, je to levnější, bla bla bla. Vím to, ale stejně mě to nepřesvědčilo. Chci tu knížku mít a koukat se na ni v knihovně, kdykoli jí moci vyndat a prolistovat jí. I když to pro mě znamená, že se budu muset při balení na dovolenou krotit, tak vždy jenom a jenom ty skutečné.

The end

4 komentáře:

  1. Leni, jůůůůů, to je božííí, ty tvoje odpovědi. Třeba to "jinak by to tu přestalo být přístupné". :D Takhle jsem se u tagu už dlouho nenasnála. Tak teď jsi mi rozhodně zvedla náladu ty. Fakt úžasné odpovědi. Díky moc, že jsi se také zapojila, protože to stojí za to. :)))) :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! :))* Mně se zase moc líbí tvůj projekt s cestováním. ;)

      Vymazat
  2. Alexandra, Johna, Augusta, Peetu bych si vzala hned! To jsou tak báječní kluci ♥ Jedna spolužačka mi řekla, že nemá ráda Johna, na to nechápu!! :D
    Jinak Joffrey z Hry o trůny - to mě pobavilo :D :D :D :D
    S těmi pevnými knihami to máme stejně :-)
    Jinak já bych volila asi spíš Percyho, dneska jsem ho dočetla a Percy je prostě borec :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to nechápu... asi není na vousáče? :D A Joffreyho vážně miluju, sice asi jako jediná, ale jsem na ty záporáky. ;) Koukala jsem, že ho čteš, já se do něj už musím někdy taky pustut, první díl mi totiž doma leží už dobré tři roky... :/

      Vymazat

Děkuju za projevenou podporu nebo kritiku, obou si vážím.